Δέρμα Suede

Posted by anna 15/05/2018 0 Comment(s)

Το δέρμα Suede προέρχεται από την εσωτερική πλευρά του δέρματος, μετά τον διαχωρισμό των στρώσεων των δερμάτων, προκειμένου να κατασκευαστούν τα δερμάτινα είδη.

Το Suede είναι πολύ λεπτό και μαλακό δέρμα το οποίο χρησιμοποιείται συνήθως, για την κατασκευή ειδών μόδας και δερμάτινων αξεσουάρ. Έχει προέλθει μετά από τράχυνση του δέρματος προκειμένου να δημιουργηθεί η αίσθηση βελούδινης υφής. Είναι εύκαμπτο μεγάλης αντοχής με εκλεπτυσμένη υφή.
Αν και γενικά είναι λίγο φθηνότερο από το δέρμα Nappa, δεν θεωρείται υποδεέστερο. Αντίθετα το δέρμα Suede είναι το πλέον κατάλληλο, για την δημιουργία σχεδίων επάνω του και πολλές φορές το αποτέλεσμα μια τσάντας, που είναι κατασκευασμένη από Suede δέρμα είναι εκπληκτικό!

Ενώ έχει μεγάλη αντοχή όσον αφόρά την ποιότητα του δέρματος, είναι ταυτόχρονα αρκετά αποροφητικό. Απορροφά την υγρασία σε μεγαλύτερο βαθμό αλλά εξαιτίας αυτού, "αναπνέει" καλύτερα. Λόγω της υψηλής αποροφητικότητας του, σας συνηστούμε να μην χρησιμοποιείτε ανοιχτόχρωμες δερμάτινες τσάντες Suede ή παπούτσια Suede με ρούχα που ξέρετε ότι ξεβάφουν. Στις σκούρες αποχρώσεις του Suede (καφέ, καφέ σκούρο) δεν θα δείτε εύκολα κάτι, αλλά σε ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις (μπεζ, κίτρινο, μουσταρδί) η τσάντα ή τα παπούτσια σας, θα απορροφήσουν χρώμα από το ρούχο που ξεβάφει, σιγά - σιγά. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι να δείτε το πίσω μέρος από ένα παπούτσι κατασκευασμένο από Suede δέρμα, που φοράτε συχνά με τζιν παντελόνι. Είναι πολύ πιθανό να παρατηρήσετε μια "ελαφριά" μπλέ γραμμή στο πίσω μέρος ακριβώς στο ύψος που το παπούτσι σας ακουμπά στο παντελόνι.

To Suede είναι πολύ πολύ όμορφο δέρμα αλλά θέλει την φροντίδα και προσοχή σας, όπως άλλωστε και το ανθρώπινο δέρμα.